A început vacanța mare!

foto_copii

De astazi, copiii sunt in vacanta mare. Structura anului școlar 2019-2020 prevede că elevii se întorc la școală pe 9 septembrie.

Anul școlar 2018-2019 a fost unul dintre cei mai scurți ani școlari din ultimii 10 ani, cu 34 de săptămâni de cursuri care au totalizat 168 de zile efective de școală pentru copii. Din septembrie, elevii vor începe un an cu 35 de săptămâni de cursuri.

Elevii claselor a VIII-a au terminat cursurile în 7 iunie, iar de marți, 18 iunie, vor sustine probele examenului de Evaluare Naţională. Primele rezultate vor fi afişate în 25 iunie, iar repartizarea în licee se va face în 12 iulie, conform calendarului pentru admitere.

Pentru liceeni de an terminal, emotiile mari încep luni, 1 iulie, când au de susținut prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb)- este programată marți, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.