A început reabilitarea drumului județean Târgu Frumos-Cucuteni

Modernizarea drumului județean 280B Târgu Frumos-Cucuteni a început  astăzi. Un tronson de 9,2 km va fi reabilitat contra sumei de 11,7 milioane de lei cu TVA.

Pe lângă lucrările de modernizare, se vor mai construi 3000 de metri liniari de rigole betonate, 1900 de metri liniari de rigole carosabile și 6900 de metri liniari de șanțuri.

Proiectul prevede și amenajarea cu pavele a 2900 de metri pătrați de trotuare, montarea a 102 podețe și a 1300 de metri liniari de parapet metalic. După finalizarea lucrărilor, constructorul va reface semnalizarea rutieră.

 “Modernizarea drumului județean Târgu Frumos-Cucuteni va oferi mobilitate mai mare locuitorilor din această zonă și va facilita accesul turiștilor către Cucuteni, considerat leagănul civilizației europene. Este un proiect complex a cărui perioadă de realizare este de 15 luni, sperăm să reușim să finalizăm lucrările mai devreme, însă ne vom asigura că sunt respectate toate  standardele impuse în caietul de sarcini”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Proiectul de modernizare a DJ 280B este finanțat de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!