A început producția de oțel la LIBERTY Galați / În primele două săptămâni este estimată o producție de aproximativ 4.300 de tone de oțel pe zi

LIBERTY Galați a demarat operațiunile de producție prin activarea furnalului nr. 5, o etapă semnificativă în planurile companiei de a-și continua activitatea.Combinatul siderurgic de la Galați are un rol strategic în economia națională și comunitatea locală, fiind un furnizor de oțel esențial în dezvoltarea și securitatea României și unul dintre marii contribuabili ai României – cu taxe și impozite de circa 100 de milioane de euro plătite anual la bugetul de stat și la bugetele locale.

”LIBERTY Galați este principalul producător de oțel din România, cu un impact major în economia țării noastre. Odată cu repornirea furnalului nr. 5 și reluarea activității laminoarelor vom asigura clienților oțel românesc de calitate, dezvoltarea unor sectoare strategice și un număr semnificativ de locuri de muncă în economia verticală, cu sprijinul Exim Banca Românească și al autorităților naționale și locale. Le mulțumim partenerilor guvernamentali și experților EuroInsol și Sierra Quadrant care susțin LIBERTY Galați să își continue activitatea ca pilon strategic al economiei României și al comunității din Galați”, a declarat Radu Ionescu, general manager al LIBERTY Galați.”Sunt încântat să constat că repornirea operațiunilor de producție LIBERTY Galați este un adevărat succes, la aproape un an de la oprirea producției, după o perioadă intensă de negocieri, strategii integrate și optimizări de costuri. Reluarea producției este o etapă critică în succesul planului de restructurare, iar echipa a făcut toate demersurile pentru a reporni operațiunile, a optimizat costurile materiilor prime și a refăcut lanțul de aprovizionare. LIBERTY Galați rămâne un producător regional de oțel esențial în actualul context economic și geopolitic, nu doar în România, ci în toată Europa, în perspectiva reconstrucției Ucrainei, iar eu rămân încrezator în succesul producătorului de oțel de la Galați, în viitorul industriei siderurgice și in rolul său strategic în economia României”, a declarat Remus Borza, președinte EuroInsol.

Pragul de rentabilitate-6.500 de tone de oțel pe zi

La începutul săptămânii, a fost încărcat furnalul nr. 5, iar miercuri, 4 mai, la ora 8.00, s-a startat procesul de producție a fontei.

Administrația combinatului estimează că prima șarjă de fontă va fi obținută joi, 5 mai, iar producția de oțel să înceapă în 3-4 zile după stabilizarea compoziției chimice a fontei. Săptămâna viitoare oțelul va ajunge la Turnare Continuă și ulterior la Laminoare, în vederea producției de tablă groasă, tablă zincată, tablă vopsită organic, țevi, rulouri.

În primele două săptămâni este estimată o producție medie zilnică de 3.800 de tone de fontă, ceea ce reprezintă aproximativ 4.300 de tone de oțel, urmând ca ulterior să creștem treptat spre 5.500 de tone de fontă/zi, echivalentul a 6.500 de tone de oțel, pentru a atinge pragul de rentabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *