A inceput procesul de receptie a terminalului T4 de la Aeroportul Iasi

Lucrările la parcarea nouă de la aeroportul din Iasi s-au finalizat în ultimele zile ale anului 2023. Aceasta are 600 de locuri, cu spaţii special amenajate pentru taxiuri şi autobuze şi cu bretea Kiss & Ride. Totodata, parcarea aeroportului nu este singura bucurie a iubitorilor de calatorii.

Consiliul Judetean a transmis ca in această perioadă se lucreaza si la recepţia noului terminal, urmand ca prima cursă sa aiba loc chiar în luna mai a acestui an. Noul terminal – T4 – are o suprafaţă desfăşurată de peste 31 de mii de metri pătraţi, trei niveluri şi o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an.

„Parcarea va avea un numar de 600 de locuri, va avea un sistem de management a parcarii modern care va permite mai multe posibilitati de plata. Vom avea un tarif flexibil, atat pentru scurta durata cat si pentru lunga durata. Intentionam sa avem pentru primele 10-15 minute accesul gratuit in parcare. Evident, parcarea o putem da in folosinta mai devreme, iar terminalul T4 va avea nevoie si de o perioada in care sa punem la punct operationalizarea lui. Astfel incat atunci cand va fi pregatit sa putem transfera operatiunile din terminalul T3 in T4. Aeroportul Iasi , daca tinem cont de suprata terminalului T3 si T4 cumulat, va avea probabil cea mai mare suprafata de procesare pasageri si bagaje din Romania dupa Otopeni„, a declarat Romeo Vatra – director Aeroport Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *