A început pelerinajul de la Iași

foto_racla

Chiar daca in mod oficial pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva incepe in cateva zile, in fapt, sute de oameni din intreaga tara au inceput deja sa ajunga la Mitropolie. Fetele bisericesti sustin ca se asteapta si anul la citeva sute de mii de credinciosi care sa se inchine la racla. Pelerinii nu au voie sa atinga de sfintele moaste scaune sau covoare, asa cum au facut in ultimii ani, iar toata zona centrala este impinzita de camere de supraveghere.

Azi-dimineata, un grup de peste 50 de oameni a ajuns la Iasi, cu trenul, de la Galati, pentru a scapa de aglomeratia din preajma pelerinajului. Femeile si barbatii, toti trecuti de 60 de ani, spun ca au avut timp suficient sa se roage la sfintele moaste si nimeni nu i-a mai imbrancit sau grabit, asa cum se intimpla in perioada hramului.   

Si alti pelerini din sudul tarii au ales sa vina cu cateva zile inainte de marea aglomeratie din preajma lui 14 octombrie.

La sfintele moaste sint asteptati sa se inchine peste 300 de mii de credinciosi. Pentru ei, Mitropolia Moldovei si Bucovinei a pregatit tot atitiea iconite cu Sf Parascheva si Sf Ecaterina.