A început maratonul de vaccinare de la Iași

A început maratonul de vaccinare anti Covid-19. Zeci de persoane au luat cu asalt centrul deschis de azi pana la data de 11 mai la Spitalul Militar. Sunt organizate 3 fluxuri de vaccinare, iar persoanele care doresc să se imunizeze pot veni fără programare, doar cu un act de identitate valabil.

Maratonul vaccinării de la Spitalul Militar ţine de astăzi până la data 11 mai la ora 24, non stop. Funcţioneaza şi pentru persoanele care s-au planificat deja în platformă dar şi pentru oamenii care vin să se vaccineze cu buletinul sau cu paşaportul. La orele amiezii era o coadă de zeci de persoane în fața centrului.

Vox

„Eu sunt venit cu programare. Am facut pe 13 luna trecuta si acum am venit la rapel. Numai că este aglomerat pentru ca au inceput si astia neprogramati.”

Vox

„Rândul trecut cand am fost am n-am stat nici o ora. am stat 10 minute si am plecat.
Acum stau de la 10 si este 11 jumatate.

Oamenii sunt de acord cu aceasta metoda de pro maraton de vaccinare.

VOX: „Este bine ca se face, sincer. Cred ca mergea destul de greu. pana la urma, poate erau oameni care nu aveau posibilitatea. este ok ca se face.”

Spitalul asigura personalul propriu dar în sprijin au venit si persoane de la Brigada 15 Iaşi, pe post de registratori. Vaccinul folosit in cadrul maratonului este cel de la Pfizer.

Col Aurelian Moraru, comandantul Spitalului Militar Iaşi

„Se vaccinează non stop, nu rămâne nicio persoană, care se prezintă în faţa spitalului nostru sau la centrul de vaccinare, nevaccinată. Chiar dacă acum începem cu trei fluxuri vom creşte în momentul în care va fi nevoie la 5 fluxuri pe oră.”

Campania de vaccinare continua si in judet cu echipele mobile.

col.  Iulian Plesescu – locţiitorul comandantului Spitalului Militar Iasi:

„Aproximativ in fiecare zi avem  cate o echipa sau ambele echipe care actioneaza in cele patru judete. Iasi, Suceava, Neamt sau Botosani. In functie de cererile DSP ului de judet.”

Persoanele care au facut vaccinul in cadrul maratonului pot face rapelul oriunde in Romania.