A început la Iași Romanian Creative Week

052f78c5-902a-4b5a-b8db-246bf72b6951

Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative romanesti a debutat astazi la Iasi. O serie de concerte, festivaluri de moda, film, arte vizuale si arhitectura, precum si concursuri, targuri, expozitii, conferinte și workshop-uri vor bucura iesenii pana duminica.

Capitala Moldovei va găzdui festivalurile Romanian Fashion Week, Architecture, Musicalling, Expo (in)Between, Moldova Film Festival, Visual Arts, House of influencers, VegFest și altele. 

„Cel mai important moment creativ din România unde se întâlnesc arhitectura muzica, filmul, moda, tehnologia, designul, new-media, într-o săptămâna ce include nu mai puțin de 40 de evenimente, expoziții și activări.

Obiectivul nostru este acela de a facilita întâlnirea dintre tinerii creativi cu profesioniști ai domeniilor vizate, un efort comun de promovare, dezvoltare și consolidare a industriilor crative, atât în țară cât și în regiune.”

Renumitul festival de modă Romanian Fashion Week revine la Iași după un deceniu de la ultima sa ediție, aducând împreună artiști tineri și consacrați.

Irina Schrotter, designer

„Suntem primul eveniment mare de după relaxarea de la 1 iunie, lucrăm la el din decembrie, de când s-a anunțat că începe campania de vaccinare.

Am reușit să adunăm în jurul nostru un grup de prieteni parteneri și prieteni creativi.”

Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative – singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Programul zilei de astăzi a continuat cu o serie de expoziții  si de filme ce au putut fi vizualizate in mai multe locatii din Iași.