A inceput FEstudIS

festudis

Festivalului Studentilor FEstudIS a revenit pe strazile Iasului, dupa doi ani de pandemie. Evenimentul care se desfasoara pana duminica are ca scop  promovarea studentilor talentati. De peste două decenii, in prima zi a manifestarilor, tinerii se fac auziti la traditionala parada pe strazile orasului. Această ediție reuneste peste 15 organizatii active care au mobilizat un numar impresionant de voluntari.

Dechiderea oficiala a evenimentului a avut loc la Casa de Cultura a Studentilor. Participarea la parada din acest an a fost una record, dupa ce timp de doi ani evenimentul s-a desfasurat online.

Ioana Hliboceanu – director Casa de Cultura a Studentilor Iasi: „Am observat  dorinta si entuziasmul studentilor care a particpat, mobilizarea fiind una mult peste asteptarile noastre. Au fost angrenati undeva in jur de  4.000 de studenti in aceasta  parada„.

Tot in cadrul Festivalului a avut loc si un concurs in cadrul caruia studentii au fost premiati cu vouchere si alte produse.

Ioana Hliboceanu – director Casa de Cultura a Studentilor Iasi:In piata Palatului Culturii, unde a fost jurizata prima proba a paradei cea de originalitate, unde fiecare asociatie a pregatit un scurt moment de maxim trei minute, unde au avut de prezentat mascote, coregrafii, strigate si alte momente creative„.

FEstudIS a ajuns anul aceasta la cea de a XXII-a editie.