A început Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret de la Fălticeni

De 3 zile se desfasoara la Falticeni a 8-a editie care il comemoreaza pe marele Grigore Vasiliu Birlic. Mult așteptatul concurs de interpretare din acest an se va desfășura pe durata 3 zile, cu participarea a 11 trupe de teatru din: Craiova, Cluj Napoca, Chișinău, București (cu 2 trupe), Panciu, Piatra Neamț, Iași, Focșani, Râmnicu Sărat și Caransebeș. Invitatii de onoare ai festivalului sunt Draga Olteanu Matei, Cezara Dafinescu, Dan Puric, Magda Catone, Dana Săvuică, Ovidiu Cuncea. Festivalul are două jurii, unul format din personalități ale scenei teatrului românesc și nu numai și un juriu al tinerilor. Teatrul “Birlic” din Fălticeni va prezenta, înaintea Galei decernării premiilor, premiera spectacolului “Jocul de-a vacanța”, realizat în urma colaborării cu actorul și regizorul ieșean Andrei Ciobanu. Acest eveniment va fi prezentat de colega noastra Ana Crudu, realizatoarea emisiunii Analiza si Andrei Ciobanu.

“Tinand cont ca am mai primit anul trecut o inima la Falticeni, acum am doua, una bate aici, una bate la Iasi. Onoarea este de partea noastra si este o incantare si o bucurie sa venim sis a jucam aici dar e si o mai mare bucurie cand pe scena Ateneului din Iasi vine trupa Birlic din Falticeni, sala este arhiplina si aplauda in frenezie”, a declarat Andrei Apreotesei – manager Ateneu Tatarasi.

“Misiunea mea este sa va vorbesc despre teatru. Mi-a placut o definitie a parintelui Staniloaie, cand tatal priveste in ochii copilului si vede generatiile viitoareiar copilul priveste in ochii tatalui si vede stramosii”, a declarat Dan Puric, regizor.

Festivalul International de Teatru pentru Tineret de la Falticeni se incheie duminica seara cu spectacolul Maturator de praf de Steleal regizorului Andrei Ciobanu.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!