A început etapa a doua a imunizării

S-au deschis listele pentru vaccinarea persoanelor vulnerabile si cei care desfasoara activitati in medii riscante dar abia de luni incepe procesul propriu-zis. Astazi a inceput vaccinarea in centrele medico-sociale, varstnicii fiind primii imunizati.

In caminul rezidential „Sf. Mihail si Gavril” primul beneficiar imunizat a fost o batranica de 84 de ani, fost angajat al Spitalului pentru Copii din Iasi. Rand pe rand au fost vaccinati toti pensionarii centrului care s-au inscris pe liste. Din randul personalului angajat primul vaccinat a fost o asistenta medicala care a venit cu toata convingerea la imunizare. Pierderea sotului care a decedat dupa ce a fost infectat cu noul coronavirus a determinat-o sa se imunizeze.

Angelica Agape – asistent medical:

Nu a fost dureros, sunt bine si sper sa fiu bine. Ca de asta l-am si facut, ca sa fiu bine.

Reporter: Va este teama de Covid?

Asistenta: Da, imi este teama, pentru ca mi-am pierdut sotul si imi este foarte teama.

La mine in casa, pot sa zic ca mi-e distrusa familia. Ma rog la Dumnezeu sa ma intareasca sa pot sa merg mai departe, sa imi cresc copiii, sa poata sa termine o scoala, sa ii vad macar cu o iubita langa ei sa le aline suferinta si apoi, ce o vrea Dumnezeu sa faca cu viata mea.

In centrul rezidential s-au inscris pe lista toti beneficiarii si angajatii, exceptie facand cei care s-au vaccinat antigripal.

Roxana Cos – kinetoterapeut:

In centrul nostru avem un numar de 40 de beneficiari si de angajati. Astazi se vor vaccina 17 beneficiari si restul sunt angajati. Cei care nu se pot vaccina astazi sunt cei carora li s-a administrat vaccinul antigripal si trebuie sa asteptam sa treaca perioada de 30 de zile de la vaccinare.

In cea de-a doua etapa de vaccinare este permis accesul in aplicatia de programare tuturor persoanelor care prezinta un grad de risc ridicat in fata virusului Covid-19, cat si categoriilor profesionale din domenii cheie: politisti, profesori, preotii sau jurnalisti.