A început campania de vaccinare anti-Covid-19

doze-vaccin-coronavirus-scaled

A inceput campania de vaccinare impotriva coronavirusului. La Iasi au ajuns in weekend 260 de doze, iar pentru inceput au fost vaccinate 75 de cadre medicale. Prima persoana din judet caruia i-a fost administrat serul este medicul Florin Rosu, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Vaccinul anti-Covid 19 a ajuns in Iasi la Spitalul de Boli Infectioase. Imediat a inceput procesul de vaccinare. Initial se completeaza un chestionar in care se raspunde la intrebari  pentru ca medicul sa cunoasca istoricul medical al pacientului.

Primul iesean care a beneficiat de vaccinare a fost medicul Florin Rosu. Dupa ce i-a fost administrat serul de imunitate, acesta a stat sub monitorizare timp de un sfert de ora pentru a nu aparea reactii adverse.

dr. Florin Rosu- managerul Spitalul de Boli Infectioase din Iasi

Sunt multumit ca in cele din urma, vaccinul a ajuns si pe piata din Romania. di punctul meu de vedere reprezinta piatra de temelie in combaterea pandemiei.

In prima zi au fost vaccinate 75 de cadre medicale. In acest lot de cadre medicale nu s-au sesizat reactii adverse, iar medicul Florin Rosu spune ca anticorpii apar imediat dupa administrarea vaccinului. Imunizarea apare insa dupa a doua doza de vaccinare, peste 2 saptamani.

Campania de vaccinare continua si in zilele urmatoare, cu cadrele medicale incrise pe liste. 

dr. Florin Rosu- manager Spitalul de Boli Infectioase din Iasi

Suntem obisnuiti sa lucram in ture, suntem obisnuiti sa ingrijim pacienti. In consecinta, daca va trebui sa lucram si 24 de ore, vom lucra si 24 de ore. Sigur, in ture, astfel incat actum medical sa nu aiba de suferit

A doua doza de vaccin se va administra peste 21 de zile, insa in continuare medicii recomanda purtarea mastii de protectie si respectarea tuturor masurilor sanitare. La nivel national in prima zi au fost vaccinate 960 cadre medicale.

Urmatoarea transa de vaccin va fi livrata cu intarziere de o zi din cauza unor probleme tehnice ale producatorului. La Iasi urmatoarele doze vor ajunge miercuri. Campania de vaccinare va continua. În tot judetul vor fi 31 de centre de vaccinare a populației, la care se vor adăuga 3 caravane mobile (pentru persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate).