A început bacalaureatul!

foto_studenti

Romania se afla de azi in zodia bacalaureatului. Probele scrise ale examenului de maturitate au inceput astazi, la 9.00 dimineata. Ministerul Educaţiei Naţionale a anuntat că 136.871 de candidaţi din toate promoţiile s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat din cele peste 440 de centre din întreaga ţară.

Parinti, copii, emotii si multa forfota astazi in jurul celor 17 centre de examen organizate in judetul Iași. Aproximativ 5260 de candidati din judet, inscrisi pentru sesiunea iunie-iulie 2018, au fost asteptati la proba scrisă la Limba şi Literatura română. Accesul candidaţilor în centrele de examinare pentru Bacalaureat s-a facut în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu
fotografie.Timpul destinat elaborării lucrării scrise la Limba şi Literatura română a fost de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Absolvenţii de liceu de la profilul real au avut astazi de scris un eseu în care să prezinte un text liric aparţinând lui Tudor Arghezi sau Mihai Eminescu, la alegere, în timp ce absolvenţii de la profilul uman au avut de redactat un eseu în care să prezinte o operă apaţinând lui Ion Barbu sau Lucian Blaga. Maine se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă iar

Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 28 iunie.