A început anul universitar la USV Iași

USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a marcat astăzi deschiderea noului an universitar 2022 – 2023 printr-o ceremonie specială organizată în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”. Printre miile de studenți prezenți, de la toate ciclurile de învățământ, au participat oficialitățile locale, rectori și prorectori ai universităților publice din Iași.

Zi cu emoție astăzi la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași. Sute de tineri studenți și cadre didactice s-au reunit în sala de festivități a universității pentru a marca noul început de an universitar. Astfel, pe lângă programul pregătit, în cadrul festivității de deschidere au fost acordate și premii de excelență pentru rezultate deosebite obținute de către absolvenții promoției 2022.

„Sunt emoționat. Ca de fiecare dată și noi, toate cadrele didactice, deși cu experiență, la fiecare început de an, trăim aceleași emoții, ne bucurăm să ne revedem, să revedem studenții din anii mai mari și desigur să facem cunoștință cu bobocii, care în acest an sunt mai mulți ca niciodată. Sunt 1300 la toate cele trei cicluri, licență, master și doctorat. Ne-am pregătit pentru ei, spațiile de învățământ sunt gata, amfiteatre noi, laboratoare, săli de seminar, spațiile de cazare, cantină, sport, la fel sunt toate pregătite. Și sperăm că va fi un bun început, toate activitățile vor începe față în față”, a declarat Gerard Jităreanu, rector USV Iași.

Indiferent de anul de studii, tinerii studenți au pășit cu emoții către un nou an, care, după spusele lor, trebuie să decurgă cât se poate de bine.

„Foarte bine. Chiar așteptam să încep, chiar dacă sunt anul 4, nu totul este cunoscut pentru noi. Facultatea anul acesta a făcut foarte multe modificări și abia aștept să le văd așa că abia aștept să încep. Fiind în anul 4, sincer am foarte mari așteptări pentru că urmează licența și sper să trec cu bine și vreau să urmez și masterul tot în cadrul acestei universități, a spus un student.

„Mă simt bine, nu pot să spun, dar am emoții. Dar e foarte bine.

R: Ce așteptări ai de la această universitate?

S: Nu știu, am așteptări mari, adică cred că o să fie bine”, a spus un alt student.

De asemenea, aceștia se declară mulțumiți de alegerea de a învăța la această universitate.

„Universitatea este plină de opțiuni și oportunități. Programe de intership, voluntariat, evenimente, de toate acestea am profitat din plin”, a precizat un student.

La cele patru facultăți ale USV Iași, ceremonia i-a avut în prim-plan pe studenții aflați în primul an de studii. In total, la USV Iași sunt înmatriculați în anul I, la forma de studiu licență, peste 750 de tineri, iar la toate cele trei cicluri universitare sunt înmatriculați aproximativ 4500 de studenți.