A inceput anul universitar la UAIC Iasi

uaic

Facultatile din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi au adoptat propriile scenarii de desfasurare a cursurilor si seminariilor. 8 facultati au decis ca toate cursurile se vor tine on-line iar seminariile cu prezenta fizica. Studentii de la Matematica, Fizica, Istorie, Geografie, Teologie si Educație Fizica vor desfasura orele fata in fata.

Scenariile de desfasurare a cursurilor vor fi adoptate saptamanal, fiind luat in calcul si gradul de infectare din municipiu, precum si numarul de cazuri pe facultati.

Tudorel Toader, rector UAIC Iași: „Am propus Senatului Universității ca să delegăm competențele la nivel de facultăți , în stabilirea scenariului modalităților de desfășurare a activităților didactice. De ce anume? Pentru că facultățile știu cel mai bine. Posibilitățile de desfășurare a activităților, curs, seminarii, laboratoare, cu respectarea normelor legale, distanță celelalte pentru a spera să nu avem probleme de sănătate și în același timp, în paralel să curgă, să se desfășoare noarmal activitatea didactică”.

În cadrul deschiderii noului an academic de la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iaşi a fost prezent si Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, prezentat ca fiind consilier la nivel înalt al Uniunii Europene în Republica Moldova.

Daniel Funeriu, fost ministru Educaţie:Oameni buni, să încercăm să facem din educație o dinamică socială, să încercăm să facem din educație un firesc al cotidianului nostru, astfel încât excelența pentru fiecare dintre copiii noștri să devină un firesc al cotidianului. Al doilea mesaj pentru studenți, dragii mei, faceți cât mai mult sport. Toți profesorii vă vor învăța ceea ce ei au a vă preda, dar un lucru esențial pe care vreau să îl spun cu toată seninătatea la acest început de an universitar este îndemnul să faceți cât mai mult sport.

Acesta a făcut referire și la proiectul „România Educată”, ca fiind un proiect ce trebuie asumat de un colectiv de profesori şi cercetători.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei: „Șapte ani, 200.000 de copii pe an, 1,4 milioane de copii care au trecut prin sistemul educațional în ultimii 7 ani. Cred că ei pot să vă spună mai bine decât pot eu care este impactul acestui proiect. O oarecare decepție asupra faptului că, documentul pe care l-am avut, împreună cu crima Elodiei sunt cele mai celebre fapte fără făptuitor, avem un document fără autor, un document de o asemenea importanță, care are o serie de calități, cred că ar fi meritat, pentru noi toți, să știm cine este autorul. Altminteri, cred că este important ca în fruntea statului, din punctul zero al puterii politicii din România, să existe un semnal pentru educație.

Anul acesta, peste 10.000 de tineri au ales Unversitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.