A început admiterea de toamnă la TUIASI

foto_studenta

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași se afla de azi si pana  sambata, 15 septembrie in plina  sesiune de admitere pe locurile care au ramas disponibile in vara. Absolvenții de liceu care s-au inscris la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași au avut posibilitatea ca prin intermediul unui  singur dosar si cu o  taxa unica de admitere sa opteze pentru oricâte specializări sau facultăți doresc.

Universitatea Tehnică a mizat și în această toamnă pe înscrierea online, candidații au avut  posibilitatea de a parcurge întreg procesul de acasă, în liniște, fără a fi nevoiți să se deplaseze la Iași decât în momentul confirmării locului pentru a pune la dispoziție secretariatelor documentele în original. Rectorul TUIASI, profesorul Dan Cascaval mizeaza si in acest an pe armonizarea teoriei cu practica.

Mai multe detalii despre cum e sa fii student sau profesor la TUIASI puteti afla miercuri, 12 septembrie, de la ora 19.00,  la emisiunea Scoala si Sanatate, semnata de Florina Stangaciu.

TUIASI a introdus acest nou sistem în 2017, fiind una dintre primele instituții de învățământ superior din țară care propun un model de admitere mai dinamic, cu o structură arborescentă, care înseamnă mai puține taxe pentru absolvenții de liceu care vor să devină politehniști, un sistem complex, informatizat integral, de repartizare a locurilor și candidaților, posibilitatea de a alege zeci de specializări printr-un singur formular și o mai echitabilă distribuție a studenților pe locurile facultăților.