A II-a ediție a evenimentului Romanian Creative Week la Iași, în perioada 20-29 martie

277226660_344898187665277_8821532249779484817_n

În perioada 20 – 29 mai Municipiul Iași va găzdui a II-a ediție a evenimentului Romanian Creative Week (RCW). Seria de manifestări este organizată de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FPIC) și Primăria Municipiului Iași, suma alocată de municipalitate fiind de un milion de lei. Printre atracțiile festivalului se numără expoziții indoor și outdoor, workshopuri, show-uri de modă, proiecții de filme și muzică live.

Proiectul este dedicat mai multor ramuri din industriile creative: arhitectură, arte interpretative, film, design industrial, arte vizuale, publicitate, muzică și new media. Manifestările vor avea loc în obiective de referință pentru Municipiul Iași, printre acestea numărându-se grădinile Palatului Culturii, Palatul Braunstein, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, Palas sau promenada Bahlui. RCW implică participarea a zeci de creatori, printre aceștia numărându-se arhitecți și artiști vizuali new media, designeri, content creators, influencers și tiktok-eri, artiști, antreprenori și tineri care activează în zona muzicală și în industria textilă etc.

Accesul publicului la toate evenimentele este gratuit, cu excepția prezentărilor de modă, unde accesul se va face pe bază de invitații.Proiectul de hotărâre prin care municipalitatea va deveni partener al FPIC și va contribui cu suma menționată va fi dezbătut în ședința Consiliului Local de joi, 31 martie.