A fost stabilit câștigătorul licitației pentru restaurarea Colegiului Pedagogic: contract de 70 milioane de lei

Primăria Iași a stabilit câștigătorul licitației pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, iar, în situația în care nu vor exista contestații, contractul de lucrări poate fi semnat la începutul săptămânii viitoare. Termenul de execuție este de 36 de luni. Imobilul este monument istoric și are o vechime de peste 120 de ani.

Procedura a fost câștigată de o asociere de firme conduse de Grup Construcții Est, și din care mai face parte Ștef Invest. Prima societate menționată are în portofoliu și alte proiecte de restaurare a unor monumente istorice, precum Catedrala Catolică din centrul Iașului, Spitalul SocolaPalatul Calimachi (UMF) și Biserica Banu, conform apix.

Fondurile pentru restaurarea clădirii Colegiului Pedagogic sunt asigurate de către Guvern, prin intermediul unui program național de restaurare a imobilelor cu risc seismic și în care funcționează școli. Pe perioada lucrărilor la Colegiu, parte dintre elevi vor susține cursurile în așa-numita „școală modulară”: în maximum 90 de zile, firma Trident din Iași va amplasa 120 de containere în care vor funcționa 33 de săli de clasă, costurile totale de închiriere (pentru 36 de luni) fiind de circa 5 milioane lei (inclusiv TVA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *