A fost semnat contractul de proiectare al podului de la Cosmești, peste Siret

pod

Marți, 19 aprilie 2022, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost semnat contractul având ca obiect proiectarea şi execuţiea ”Podului nou de la Cosmeşti, peste Siret, pe DN 24 km 7+620 (inclusiv varianta de drum nou de cca. 5,6 km)”, între autoritatea contractantă şi Asocierea S.C. SA&PE Construct S.R.L. (lider al asocierii) – S.C. Tehnostrade S.R.L.

Valoarea contractului este de 146.498.575,53 lei fără TVA, iar durata de execuţie este de 24 luni care include 5 luni perioada de proiectare şi 19 luni perioada de execuţie lucrări, care începe să curgă de la data obţinerii autorizaţiei de construire.

Conform ofertei, durata perioadei de garanţie este de 120 luni. Contractul este finanţat din Fonduri Externe Nerambursabile.

Scopul achiziției este realizarea unui pod rutier peste răul Siret și a unui pasaj peste calea ferată, pe un traseu diferit decât cel actual.

Obiectivul proiectului este realizarea unui sector de drum care să asigure circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă şi confort, la exigenţele actuale ale unui drum naţional european, se arată într-un comunicat al CNAIR.