A fost semnat acordul de mediu pentru drumul expres Bacău-Piatra Neamt

Ieri a fost semnat Acordul de mediu pentru un nou drum expres, cu o lungime de 51 de kilometri, care va face legătura între municipiile Bacău și Piatra Neamț. Proiectul face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) și va fi dezvoltat de Compania Națională a Infrastructurii Rutiere (CNIR).

„Mă bucur că putem anunța un nou proiect de amploare, care va dezvolta infrastructura rutieră din zona Moldovei, unde este atât de mare nevoie de drumuri, atât pentru transportatori, cât și pentru localnici sau pentru cei care doar tranzitează zona, către destinații turistice”, a afirmat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Drumul este proiectat pentru o viteză de 120 km/ oră, pe două benzi de circulație pe fiecare sens de mers și include noduri rutiere, poduri, pasaje și viaducte, implicând lucrări de consolidare, hidrotehnice, pentru scurgerea apelor și lucrări de mediu, precum și amenajări de parcări, spații de servicii sau centru de întreținere și coordonare.

Traseul tranzitează localitățile Săucești, Berești-Bistrița, Itești, Racova și Blăgești, din județul Bacău, precum și unitățile administrativ-teritoriale Cândești, Costișa, Rediu, Borlești, Podoleni, Zănești, Roznov, Săvinești, Dumbrava Roșie și Piatra Neamț, din județul Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *