A fost odată un parc

foto_chirica

Vremea buna de mai ne imbie la plimbari lungi prin parcurile din oras. Parcul-vedeta la acest inceput de mai se afla chiar in centrul Iasului. Si asta pentru ca cele cinci terenuri în suprafaţă totală de 2.769 mp ce se află pe spaţiul verde din faţa turnului UMF au iscat, zilele acestea, dezbateri publice aprinse.

Asociaţia CIVICA arată că cedarea celor cinci terenuri din Parcul „Elena Doamna“ va duce, în final, la dezafectarea unei zone verzi de circa 20.000 mp.

Schimbul de terenuri propus de Primărie, prin care se vrea, printre altele, cedarea unei părţi din zona verde din faţa turnului UMF în favoarea unui dezvoltator imobiliar, a stârnit un val de reacţii în mediul online. Asociatia neguvernamentala Civica a iniţiat o petiţie care a strâns, în 24 ore, peste 2.000 de semnături.

Primarul Mihai Chirica a afirmat astazi, intr-o conferinta de presa, ca subiectul este prioritar pentru administratie si ca isi doreste discutii publice realiste pe aceasta tema.

Planurile urbanistice pentru această zonă permit construcţia de clădiri cu funcţiuni mixte, caracterul înalt al zonei fiind dat deja de clădirile Hotelului Hampton şi turnului UMF.