Mihai Chirica: „A fost o reclamație față de schimbul de terenuri de la Cimitirul Eternitatea a unui consilier PNL față de colegii săi!”

Mihai_Chirica

Primarul Mihai Chirica a oferit o declarație în legătură cu perchezițiile care au loc la Primăria Iași. Dosarul este instrumentat de DNA București și vizează fapte din perioada 2005-2018, dar și un schimb de terenuri de la Cimitirul Eternitatea.

Ancheta a început încă din pandemie, când procurorii au solicitat o serie de documente. Primarul Mihai Chirica susține că nu are nicio calitate în dosar, dar fiind primarul în funcție va acorda sprijinul necesar procurorilor.

„Este o acțiune pe care o face DNA București privind ridicarea unor documente legate de perioada 2005-2018. O acțiune absolut legală. din timpul pandemiei au cerut niște documente, iar acum au venit să-și întregească portofoliul de documente pe care le solicită. Sunt primarul în funcție și trebuie să le acord tot sprijinul pentru ca lucrurile să meargă așa cum scrie la lege. Nu am nicio calitate în dosar Vă ţinem la curent pe parcursul evoluţiei lucrurilor. Bănuiesc că sunt reclamaţii făcute unii de alţii sau către instituţii”.

Sunt hotărâri legate de inventarieri din 2005 și de terenul care a făcut obiectul schimbului de la Eternitate şi care a fost o reclamaţie din interiorul PNL. Din perspectiva mea, ca primar, de data aceasta, nu există niciun pericol în instituţie. Nu pot vorbi despre ce se întâmplă în afara instituţiei pentru că nu este rolul meu şi pentru că nu am date.

Dosarul este a celor de la DNA. Nu sunt lucruri de urbanism, sunt lucruri legate de chestiuni interne legate de o reclamaţie. Bănuiesc că de acolo a reclamat pe altcineva. Nu ştiu ce alte persoane mai sunt percheziţionate”, a declarat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.