A fost lansata o licitatie pentru Barajul Pascani. Se va construi o centrala hidroelectrica

Hidroelectrica a lansat achiziția pentru furnizarea și montajul echipamentelor necesare punerii în funcțiune a centralei hidroelectrice din cadrul AHE Pașcani, contractul având o valoare estimată la aproape 70 milioane lei, fără TVA. Aceste costuri reprezintă un sfert din suma totală care va fi investită în următorii doi ani la Pașcani (peste 300 milioane lei).

Lucrările la acumularea hidroenergetică au fost reluate anul trecut. Echipamentele care fac obiectul licitației lansate sunt necesare în vederea barării cursului de apă al râului Siret și asigurării volumului de apă necesar funcționării centralei hidroelectrice, conform documentației tehnice consultate de APIX.ro.

A fost lansata o licitatie pentru Barajul Pascani. Se va construi o centrala hidroelectrica

„Se impune continuarea demersurilor de execuție și punere în funcțiune a AHE Pașcani, respectiv achiziționarea la cheie a echipamentului hidromecanic (stavile segment și mecanismele de acționare) necesare echipării barajului deversor aferent obiectivului de investiții, astfel încât să se realizeze funcționalitatea acumulării, aceea de a asigura volumul necesar de apă pentru funcționarea turbinelor hidraulice”, se arată în caietul de sarcini.

Odată echipat barajul Pașcani, Hidroelectrica spune că vor fi asigurate condițiile tehnice necesare continuării execuției digului mal stâng al acumulării hidroenergetice și condițiile de funcționare a centralei la puterea instalată de 9,4 MW.

Amenajarea hidroenergetică Pașcani cuprinde acumularea Pașcani și centrala hidroelectrică Pașcani. AHE Pașcani este amplasată pe râul Siret în amonte de localitatea Lunca (jud. Iași), la circa 2,5 km de Pașcani. Acumularea are un volum de circa 68,7 milioane metri cubi. „Retenția este asigurată de un baraj stăvilar de tip fluvial din beton, echipat cu stavile segment, diguri de contur din materiale locale protejate cu pereu din beton, și relieful existent”, se mai precizează în documentația de atribuire a contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *