A fost identificată persoana care a adăugat pe Google Maps „Catedrala Prostirii Neamului”. Amendă de 10.000 de lei

I6aZuOgnuTL_3O-1068x702

După doi ani şi jumătate, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a finalizat una dintre cele mai grele investigaţii din istoria instituţiei. A identificat persoana care a modificat în aplicaţia Google Maps denumirea locaţiei Catedrala Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului. La acel moment, CNCD a sancţionat Google cu o amendă de 10.000 de lei. Azi, cel care a modificat denumirea a primit aceeaşi amendă. 

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, în iunie 2020, cu unanimitate de voturi, să amendeze cu 10.000 de lei Google Bucureşti pentru că nu a luat măsuri şi nici nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps. 

Patriahia Română a salutat atunci decizia CNCD. „Nu putem decât saluta dreapta, deci fireasca hotărâre a CNCD, precum şi iniţiativa pe care a avut-o anterior domnul Cristian Jura, distins membru al acestei instituţii. Le mulţumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii şi, punctual, la adresa Catedralei Naţionale”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.