A fost finalizată procedura de achiziție pentru modernizarea Aeroportului Iași

Aeroportul Iași a finalizat astăzi procedura de achiziție în urma căreia a fost desemnată firma care se va ocupa de construirea noului terminal de pasageri. După evaluarea din punct de vedere tehnic și financiar a celor trei oferte depuse, a fost selectată S.C. Strabag S.R.L. (cu cei 12 subcantractanți), aceasta obținând cel mai mare punctaj.

Contractul, în valoare de 327.949.984 lei fără TVA, vizează servicii de proiectare, elaborarea documentației tehnice (pentru care se alocă 4 luni) și execuția lucrărilor (12 luni). Reamintim că, la sfârșitul anului trecut s-au mai înscris la licitație încă două asociații de firme. Acestea au la dispoziție 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații.

Investiția va fi realizată din fonduri europene și va fi finalizată în decembrie 2023. Noul terminal va fi ridicat pe o suprafață construită de 10.416 mp și una desfășurată de 31.210 mp, și va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane pasageri/an. Realizarea T4 presupune inclusiv o reconfigurare a drumului de acces și a actualei parcări de autoturisme.

“Încă o etapă din acest demers a fost finalizată astăzi, practic suntem tot mai aproape de ceea ce ieșenii așteaptă de multă vreme: un aeroport modern și mai mare, dotat cu tot ce e nevoie, care să ofere servicii de cea mai bună calitate. Avem, așadar, un câștigător cu care urmează să semnăm în curând contractul de proiectare și execuție a lucrărilor, avem și banii necesari pentru ca proiectul nostru să poată fi pus în practică. Suntem nerăbdători să dam startul celui mai mare proiect de modernizare a aeroportului, care va aduce plusvaloare întregii noastre comunități”, a declarat Romeo Vatră, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

„Proiectul de modernizare a aeroportului Iași este una dintre cele mai mari investiții pentru județul nostru. Încă de când ne-am asumat acest proiect, a existat o coordonare a eforturilor din partea tuturor actorilor implicați. Atât noi, la Consiliul Județean, cât și echipa aeroportului ne-am dedicat complet pentru ca acest proiect să fie realizabil, iar faptul că am obținut finanțarea și am ajuns în etapa finalizării procedurii de achiziție într-un timp record spune multe despre viitorul aeroportului. Va fi pilonul de dezvoltare a județului. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în acest proiect”, a spus Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!