A fost emis acordul de mediu pentru tronsonul Suceava – Siret

Astăzi s-a emis Acordul de Mediu pentru tronsonul Suceava – Siret. A fost nevoie si de acordul Ucrainei pentru că există o porțiune în apropiere de tara vecina, pe un pod peste râul Siret.

„Am făcut demersuri către omologul meu domnul Ruslan Zaparaniuk și l-am rugat să ne sprijine în obținerea acestui acord, de asemenea, am făcut demersuri la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și astfel s-a primit Avizul pozitiv din partea Ucrainei, fiind un proiect transfrontalier și în momentul de față există Acordul de Mediu și pentru tronsonul Suceava – Siret al Autostrăzii A7”, a mentionat Gheorghe Flutur.

Pana acum, tronsonul A7 Pașcani – Suceava – Siret a trecut de Comisia de la Ministerul Transporturilor, mai exact de CTE iar pe 11 martie este programată Comisia Interministerială în care mai multe ministere trebuie să-și dea acordul și astfel se intră în linie dreaptă pentru aprobarea de către Guvern a indicatorilor tehnico – economici.

„Aşa cum stau lucrurile astăzi, în primul semestru al acestui an sperăm ca procedurile să permită scoaterea la licitație a tronsonului de autostrada Pașcani – Suceava – Siret”, a mai precizat Gheorghe Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *