A fost eliminat plafonul de consum la gaze pentru consumatorii casnici cu centrale individuale, anunță ministrul Energiei

foto_centrala

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că plafonul de consum la gaze pentru consumatorii casnici cu centrale individuale a fost eliminat. Prețul va fi același ca anul trecut, 31 bani pe kilowatt, indiferent de consum.

„Iarna trecută, dacă nu mă înșel, era la început 1.000 de metri cubi, apoi pe toată perioada de iarnă a fost parcă 1.200 de metri cubi. Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi. Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme – mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării.  Sunt multe lucruri de care ne-am lovit în iarna trecută. Deci, spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu mai are un plafon de consum”, a spus Virgil Popescu, la Digi24.