A fost eliberată autorizația de construire a T4

WhatsApp Image 2022-09-21 at 16.39.37

Astăzi a fost eliberată autorizația de construcție a noului terminal T4 de la Aeroportul Iași. Într-o conferință care a avut loc la sediul Primăriei Iași, Romeo Vatră, directorul Aeroportului din Iași a subliniat faptul că pregătirea proiectului este în grafic, iar cât de curând vor începe lucrările propriu zise la terminalul T4.

Cel mai amplu proiect pentru dezvoltarea Aeroportului din Iași a primit undă verde. Astăzi a fost eliberată autorizația de construcție, iar practic de săptămâna viitoare ar putea începe lucrările la noul Terminal.

„S-au făcut eforturi deosebite pentru finalizarea întregii documentații și obținerea avizelor necesare, și am reușit să parcurgem toate aceste etape în timp record, pentru a putea prinde ultimul tren privind finanțarea europeană. Urmează o perioadă extrem de încărcată, vom fi nevoiți să ne desfășurăm în același ritm pentru a încheia cu succes proiectul până la sfârșitul lui 2023. Vom avea al doilea cel mai mare terminal din țară, după Otopeni, cu o capacitate dublă de procesare, investiția incluzând o parcare extinsă, noi căi de acces în fața terminalelor și un parc fotovoltaic”, a declarat Romeo Vatră, director Aeroport Iași.

La eliberarea autorizației a fost prezent și constructorul care a punctat faptul că proiectul aeroportului este unul provocator pentru companie.

„Nu în ultimul rând este foarte provocator pentru noi acest contract deoarece trebuie să îl executam și să-l proiectam în 16 luni. Ca și punct culminant să terminam până la sfârșitul anului 2023, ca aeroportul să fie operabil începând cu anul 2024”, a spus Johann Andreas Poelzl, constructor.

Proiectul a fost gândit în detaliu pentru a le oferi pasagerilor tot confortul de care au nevoie. La subsolul T4 se vor realiza zona de triere și management al bagajelor precum și zonele tehnice, iar la parter vor fi sosirile internaționale, zona de așteptare și o zonă publică de plecări internaționale. Etajul va găzdui zona de check-in și îmbarcare pentru plecări internaționale, precum și o zonă de relaxare cu spații comerciale, restaurante și loc de joacă. În același proiect este inclusă și realizarea unui parc de panouri fotovoltaice.