A fost contestata licitatia de proiectare a SRU Iasi

sru ok

Pe 11 noiembrie a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgenta Iasi dar astazi, o firma turceasca a contestat rezultatul.

Dupa evaluarea ofertei tehnice, turcii s-au clasat pe primul loc, dar Ministerul Sanatatii a solicitat explicatii pentru pretul neobisnuit de scazut, respectiv de 22 milioane de lei, de aproape trei ori mai mic fata de estimarea autoritatii centrale, care era de 64 de milioane de lei.

In cele din urma oferta turcilor a fost declarata inacceptabila pe motiv ca, in timpul corespondentei dintre cele doua parti, firma si-ar fi modificat propunerea financiara. In schimb, turcii neaga acest lucru si spun ca, dintr-o regretabila eroare, la un raspuns trimis catre minister a fost incarcat un document in versiune de lucru, dar situatia ar fi fost remediata prin trimiterea actului corect. Licitatia a fost lansata initial acum 2 ani.

Conform dosarelor de finantare, unitatea medicala trebuie construita cel tarziu in anul 2030. Contestatia va fi analizata la nivelul Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor in urmatoarele saptamani.