”A fost ca la Colectiv”. Clipe de groază la un concert în București. Zeci de tineri s-au călcat în picioare

media-165020232319618400

Mai multe echipaje medicale au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un concert organizat în Sectorul 1 al Capitalei, unde mai mulţi tineri s-au călcat în picioare după ce o persoană a pulverizat o substanţă iritantă. ISU Bucureşti Ilfov a acordat primul ajutor unui număr de nouă tineri, cei mai mulţi dintre ei minori, care au refuzat transportul la spital.

Zeci de tineri care s-au adunat, sâmbătă seară, la un concert organizat într-un spaţiu de pe strada Băiculeşti din Bucureşti s-au îmbrâncit pentru a putea ieşi din incintă, după ce o persoană a pulverizat în interior o substanţă iritantă. Este vorba despre o hală din apropierea unui liceu. În busculadă, un tânăr a suferit echimoze la nivelul toracelui.

Reprezentanţi ai ISU Bucureşti -Ilfov au declarat, pentru News.ro, că apelul la 112 a fost primit în jurul orei 00:45.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, inclusiv un echipaj de terapie intensivă al SMURD.

Managerul SABIF, medicul Alis Grasu, a declarat pentru News.ro că personalul medical a acordat îngrijiri medicale unui tânăr de 16 ani care a suferit escoriaţii minore şi echimoze în zona toracelui, în timpul busculadei. El nu a fost transportat la spital, plăgile fiindu-i toaletate la faţa locului.

Alţi opt tineri cu vârste de 15-16 ani au avut nevoie de îngriji medicale, nefiind răniţi grav.

Organizatorii evenimentului au reacţionat pe Instagram arătând că totul s-a întâmplat după ce o persoană necunoscută a folosit spray iritant.

„Circulă foarte multă dezinformare. S-au luat la bătaie doi indivizi, iar unul dintre ei a dau cu spray paralizant. De acolo au degenerat lucrurile, oamenii fiind speriaşi şi mergând spre uşile de la ieşire, unde s-au înghesuit şi s-au împiedicat. Nu a murit nimeni, ne cerem scuze pentru neplăcerile create, vom afla numele celui care a produs această scenă neplăcută. Nu s-a spart nicio conductă de gaze sau alte zvonuri false. Ce s-a întâmplat aseară: un participant la concert a vrut să urce pe scenă în timp ce cânta Ian dar agenţii de pază nu l-au lăsat. Acesta a folosit un spray cu piper şi l-a folosit pe agentul care păzea scena. De acolo, lumea s-a speriat şi s-a îmbulzit către ieşire”, au scris organizatorii evenimentului duminică după amiază, pe Instagram.