A fost adoptată „Carta etică a rețelelor sociale” la Iași

Foto_workshop

Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării şi Relaţii Publice din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice a organizat vineri, 13 iulie 2018, începând cu ora 11:00, în Amfiteatrul II8, workshop-ul cu titlul “Carta etică a rețelelor sociale. Proiectul unei comunități etice on-line”.

Dezbaterea a fost inițiată de Horea Mihai Bădău, lect. univ. dr. la Universitatea din București, profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa și autor al primelor manuale de Social Media și Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011; Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015). La acest eveniment au mai participat cadre didactice, doctoranzi şi practicieni din domeniul ştiinţelor comunicării.

În cadrul workshop-ului a fost adoptată Carta etică a rețelelor sociale la Iași. M-am bucurat să găsesc la Iași o atmosferă caldă și deschisă inițiativelor etice în on-line, ceea ce plasează Universitatea Cuza pe un loc fruntaș, în topul universităților românești care au adoptat și pus în practică principiile etice în mediul on-line – Horea Mihai Bădău.

Adoptarea unui cod de conduită etică în utilizarea rețelelor sociale este un imperativ al vremurilor pe care le trăim. Ne bucurăm că am putut găzdui acest eveniment și că am pus bazele primei comunități etice on- line în capital culturală a Moldovei – Gheorghe-Ilie Fârte, director al Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării şi Relaţii Publice.

Mai multe informații despre Carta etică a rețelelor sociale puteți găsi accesând link-ul: https://horeabadau.ro