A doua vizită a ambasadorului SUA la Iași

125837049_3766978360028111_9100893981997370317_o

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman a venit pentru a doua oara la Iasi. Excelenta Sa a vizitat doua companii americane dar si Universitatea de Stiinte Agricole si Stiinte Veterinare. Ambasadorul s-a intalnit si cu primarul Iasului, Mihai Chirica.  

Miahi Chirica, primar Iasi

Este cea de-a doua vizită din acest an, un motiv în plus de mulțumire pentru atenția pe care o acordă Iașului, Regiunii de Nord-Est și României. S-au discutat mai multe probleme legate de prezența companiilor americane în municipiul și județul Iași, posibilități de extindere a acestei activități, susținerea pe care Ambasada Statelor Unite o acordă unor proiecte majore din regiunea de nord-est, mai ales în ceea ce privește comunicațiile, autostradă și cale ferată.

Ambasadorul SUA si primarul Chirica au discutat in special despre activitatea companiilor americane in Iasi.

Adrian Zuckerman, ambasador SUA

Iasi este un oras absolut spectaculos, trebuie sa fie mai multi investitori americani aici, am vazut oficiile Amazon ieri, trebuie sa fie mai multe aici si trebuie sa fie dezvoltate infrastructura, caile ferate, soselele si cred ca o sa incepem sa lucram la asta in viitorul apropiat.

Zuckerman a mai precizat ca Statele Unite sunt pregatite sa ofere ajutor medical Romaniei, dar si consiliere, in urma tragediei de la Spitalul Judetean Piatra Neamt. Ambasadorul a afirmat si ca spitalele din Romania au nevoie de ample modernizari.

Adrian Zuckerman, ambasador SUA

E o mare tragedie si vreau sa spun din nou ca transmit condoleante nu numai din partea mea, dar si din partea presedintelui Trump si din partea poporului american la toate familiile care au pierdut un membru in acest dezastru. Le urez la toti care au fost ranit sa se faca bine.

E o tragedie groaznica care sper sa nu se-ntample din nou si e un lucru care poate sa fie evitat, sper, daca toate spitalele si alte cladiri au sisteme moderne de protectie si stingere a incendiilor. Din pacate, cand ai cladiri vechi nu se poate face nimic peste noapte, dar spitalele trebuie sa fie inspectate si modernizate cu cat mai repede posibil, cu atat mai bine.

Ambasadorul SUA sustine ca America este cel mai bun prieten al Romaniei si a subliniat ca relatia dintre cele doua tari nu se va modifica indiferent de rezultatele alegerilor de peste Ocean.