A doua victimă în Moldova din cauza gerului. Un bătrân din Bacău găsit înghețat, fără suflare

Gerul a mai făcut o victimă miercuri noapte, în județul Bacău, unde s-au înregistrat minus 14,5 grade celsius. Un bărbat de 76 de ani a fost găsit înghețat, pe un drum din localitate.

Bătrânul din comuna Găiceana a plecat miercuri seară de acasă, iar fiul lui, care îl vizitează zilnic, l-a căutat toată noaptea. I-a găsit, în zori, trupul înghețat, la marginea satului.

A fost ger și miercuri noapte, cu o minimă de minus 17,4 grade Celsius, la Târgu Secuiesc, în Covasna. Frigul pătrunzător s-a menținut în județele Bacău și Vaslui, unde s-a înregistrat deja recordul negativ al acestui început de an. Temperaturile scăzute continuă să dea de furcă celor sărmani, care nu au resurse să-și încălzească locuințele

Pompierii au intervenit la zeci de incendii, unele provocate de instalații improvizate de încălzire, sau de sobe defecte ori coșuri de fum deteriorate. În multe piețe, negustorii nu au mai adus prea multă marfă, pentru că fructele și legumele nu rezistă la asemenea temperaturi, dar și pentru că puțini clienți zăbovesc la tarabe. Meteorologii anunță în zilele următoare o ușoară încălzire a vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *