A doua tabără mobilă pentru refugiați, instalată la Suceava

IMG-20220227-WA0019

16 microbuze transport din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta din județele Suceava, Alba, Bistrița – Nasaud, Neamț, Băcău, Cluj, Brașov, Mures și Sibiu au ajuns in Vama Siret din judetul Suceava. 7 dintre acestea vor rămâne in vama pentru transportul cetățenilor ucraineni către destinatiile dorite, iar 3 au fost direcționate către tabăra mobila devenita complet operaționalizată înca de aseară, pe stadionul Siret.

De asemena, pentru gestionarea cu eficienta a potențialelor solicitări de sprijin, tabăra mobila apartinand ISUJ Constanta va fi trimisa in judetul Tulcea, la vama Isaccea.

Totodata, 23 de pompieri militari din cadrul inspectoratului pentru situatii de urgenta al județului Dambovita se vor deplasa in sprijinul colegilor și autoritatilor sucevene cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă și generator.

La acest moment, avand in vedere fluxul înregistrat la vama Siret, din judetul Suceava, este in curs de operaționalizare a doua tabăra mobila care va deservi nevoile de cazare ale cetățenilor sosiți din zona de conflict.