A doua ediție a concursului „Rapsodia Mărțișorului” a avut loc duminică, la Buhuși

Peste 100 de artisti iubitori de folclor cu varste cuprinse intre 8 si peste 65 de ani veniti din toata regiunea Moldovei au participat duminica in cadrul concursului national de creatie si interpretare „Rapsodia Martisorului”, aflat la cea de-a doua editie.

Concursul a fost organizat de Scoala de muzica M&B music festival-Iasi, sub coordonarea profesorului Melu Birtaru,  duminica,  3 martie 2024  la Casa de Cultura „Elisabeta Bostan” din orasul Buhusi.

Zeci de solisti vocali, solisti instrumentisti, grupuri vocale si ansambluri de dansuri populare au participat duminica la a doua editie a concursului de creatie si interpretare „Rapsodia Martisorului.” Concursul a avut ca scop principal stimularea potentialului artistic al poporului roman prin descoperirea si promovarea valorilor traditionale folclorice.

Juriul a fost condus de Maestrul profesor dirijor Marinica Botea care a acordat premii pentru fiecare sectiune si grupa de varsta.  Cei mai buni artisti din cadrul fiecarei sectiuni au primit din partea juriului trofeul „Rapsodia Martisorului „.

La deschiderea acestui eveniment a participat si primarul orasului Buhusi, Vasile Zaharia care a incurajat toti concurentii si a oferit un sprijin major in organizarea si promovarea traditiilor populare in cadrul concursului. Scoala M&B music festival  a oferit diplome de excelenta atat primarului orasului Buhusi, Vasile Zaharia, cat si maestrului dirijor Marinica Botea pentru sustinerea si promovarea concursului.

Cu acest concurs folclorul romanesc este mai bogat iar organizatorii au transmis felicitari participantilor si directorului Casei de Cultura” Elisabeta Bostan” pentru implicarea in cadrul acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *