A doua echipă de salvatori români care au intervenit în Turcia revine în ţară

2023-02-06-4798-640x400

Cea de-a doua echipă de salvatori români care au acţionat în Turcia revine în ţară, vineri, iar aeronava va ateriza la 16.30.

”Două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române, un C-130 Hercules şi un C-27J Spartan, execută, vineri, 17 februarie, o misiune de transport aerian pe ruta Gaziantep, Turcia – Otopeni, pentru întoarcerea în ţară a celui de-al doilea modul de căutare-salvare, dislocat în data de 8 februarie, în Republica Turcia”, anunţă, vineri, Ministerul Apărării.

Sursa citată precizează că echipa RO-USAR 02 este compusă din salvatori din cadrul ISU BIF-IGSU, doi medici şi doi asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti, personal specializat cu echipe canine format din patru reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania, Asociaţia Câinii de Salvare Gugulania, respectiv doi ofiţeri de legătură din cadrul DSU.

Aeronavele vor ateriza în jurul orei 16.30.

Prima echipă a revenit în România miercuri seară, fiind întâmpinată de premierul Nicolae Ciucă şi şeful DSU, Raed Arafat.