A dispărut gripa în această iarnă

gripa

Gripa a disparut in aceasta iarna. La prima vedere, vorbim despre o boala infectioasa asemanatoare cu Covid. De aici si dificultatea de a stabili un diagnostic. Reprezentantii DSP Iasi spun ca in acest sezon nu a fost inregistrat nici un caz de gripa, iar in aceeasi perioada a anului trecut au fost doar 2 astfel de cazuri.

Cum simptomele sunt in prin faza asemanatoare, nu este clar despre ce tip de infectie vorbim, gripa sau coronavirus. Putem fi siguri ca, in aceasta perioada, oficial nu s-a inregistrat nici un caz de gripa.

Marius Voicescu, purt. de cuv. DSP Iasi

Nu sunt gripe inregistrate pe sezonul acesta si pe sezonul din 2019, sezonul celalalt prin decembrie erau doar 2 cazuri de gripa atat.

Iesenii sunt de parere ca infectiile respiratorii acute se regasesc si in aceasta perioada, insa diferenta de la viroza la virusul Covid este foarte mica. Unii dintre acestia s-au si vaccinat antigripal.

Ieșean: Nu poate sa fie asa ceva, pe seama Covid-ului. Este si gripa este si Covid. Covid-ul este un virus ucigator, ucide oamenii. Oamenii nu pricep si se comporta foarte slab.

Nu stiu, inainte erau cazuri de gripa, nu? La data asta mureau cate 60 de persoane pe zi de gripa, acum nu mai moare nimeni de gripa.

Sigur ca da, este si gripa, viroza respiratorie, gripa este si virusul asta Covid, in schimb ele se aseamana cat de cat intre ele. Lumea trebuie sa se fereasca, sa se protejeze. Acum si de virus ne protejam si de viroza si de gripa trebuia sa ne protejam. Sa nu mergem in aglomeratie, tot asa se lua si gripa.

Ministerul Sanatatii a inceput campania de vaccinare antigripala pe 14 septembrie dupa ce a distribuit prima transa cu doze catre Directiile de Sanatate Publica in vederea imunizarii populatie.De atunci si pana in prezent s-au vaccinat 51.096 de persoane din judetul Iasi.