A crescut numarul persoanelor internate cu pneumonie

A crescut numarul persoanelor internate cu pneumonie, in judetul Iasi. Numarul pacientilor cu infectii respiratorii a scazut in ultima saptamana.

A crescut numarul persoanelor internate cu pneumonie

Puțin peste 8500 de pacienți cu infecții respiratorii acute, cu 2,21 % mai puțin față de săptămâna anterioară, au diagnosticat medicii din județ. Dintre acestea 6600 sunt infecții virale ale căilor respiratorii superioare, aproape 1500 sunt pneumonii iar peste 400 sunt cazuri de gripă.

CITESTE SI: Cazurile de gripa, in crestere fata de saptamana trecuta

Din analiza stratificată pe grupe de vârstă, realizată de Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași, reiese că incidența cea mai mare in cazul infectiilor respiratoii este la grupa de vârstă 5-14 ani iar pentru gripă și pneumonii la grupa de vârstă 15-49 ani.

A crescut în schimb numărul celor care au avut nevoie de spitalizare pentru a fi tratați, peste 500 internări fiind predominante cazurile de gripa. Conform ultimelor date centralizate, de la începutul lunii octombrie și până acum peste 53 de mii de ieșeni s-au vaccinat antigripal.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *