A crescut numarul de locuri de munca vacante in Iasi

angajare

A crescut numarul de locuri de munca vacante in Iasi in ultima saptamana. Sunt inregistrate 740 de oferte, din care peste 600 sunt pentru persoanele cu studii medii. Angajatorii din Iasi cauta femei de serviciu, vanzatoare, dulgheri, zidari sau muncitori necalificati.

Angajatorii din comert ofera 61 de locuri de munca, iar in HoReCa patronii cauta 34 de angajati, fiind disponibil si in acest domeniu un numar mai mare de posturi. In domeniul constructiilor este nevoie de peste 200 de muncitori calificati si necalificati sau cu studii superioare.

Gabriela Vasilache- director AJOFM Iasi: „Am inceput timid anul cu 200, 300. In martie-aprilie am ajuns la 400. Acum sunt 740. Am constatat o crestere accentuata a locurilor de muncavacante in constructii. Din cele 700, 250 sunt numai in constructii”.

Cererea mare a locurilor in domeniul serviciilor a atras atentia specialistilor de la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortelor de Munca Iasi.

Gabriela Vasilache- director AJOFM Iasi: „400 de locuri sunt in doemniul serviciior. Aici avem agentii comerciali, infrumusetare. Vorbim de restaurante, baruri( cu toate meseriile solicitate). Bineinteles ca si cursurile de reconversie profesionala, pe care noi le desfasuram, merg spre aceste meserii”.

60 la suta din cursantii ieseni, care au finalizat cursurile in anii precedenti, s-au angajat dupa finalizarea lor. Astfel, Iasul este unul dintre judetele unde un numar mare de persoane au reusit sa se angajeze pe pozitii bine platite, dupa ce au finalizat cursurile de reconversie profesionala.