A crescut interesul pentru biletele în stațiunile de tratament

laculursusovata16

In urma cu cateva luni, Casa Judeteana de Pensii Iasi reusea cu greu sa gaseasca doritori pentru sejururile din statiunile romanesti. Acest lucru s-a schimbat dupa relaxarea restrictiilor. Numarul cererilor pentru sejururi a crescut in statiunile balneare a crescut iar luna viitoare, cei de la Casa de Pensii se asteapta la o avalansa de solicitari, indeosebi pentru statiunile de pe litoralul romanesc.

După 15 mai, cererea biletelor de tratament a crescut. Până luna trecută, interesul vârstnicilor a fost unul redus.

Maria Andronache, director executiv CJP Iași

„Bilete de tratament pe care le distribuie Casa de Pensii se adresează pensionarilor, dar și salariaților. E adevărat că, la noi, cererile cele mai multe sunt din partea pensionarilor. În prezent se desfășoară seria a V-a cu începere la 24 mai, mai avem câteva bilete nevalorificate, nevândute la acest moment. Persoanele interesate de un bilet de tratament, pot obține informații despre locurile rămase libere, prin telefon sau dacă se prezintă fizic la ghișeul specializat al nostru, ghișeul de bilete.”

Începând cu 9 iunie va intra în derulare o nouă serie de bilete. Vor fi alocate 174 de bilete, in majoritatea stațiunilor din țară.  

Maria Andronache, director executiv CJP Iași

„Vorbim de Sovata, Herculane, Călimănești, Slănic Moldova, Felix, Eforie Nord, stațiunea noastră Nicolina, Neptun, Slănic Prahova, Târgu Ocna, Vatra Dornei. Pentru această serie vom face conform procedurii o alocare automată prin programul informatic. Persoanele vor primi înștiințarea printr-un SMS pe telefon. Cele care nu se vor prezenta la termenul comunicat de Casa de Pensii vor pierde biletul și acesta va fi vândut oricărei persoane se va prezenta la ghișeul nostru de bilete.

Costul unui bilet este de 50% din cuantumul brut al pensiei încasate în luna anterioară plecării în staţiune, iar durata sejurului este de 16 zile, cu 12 zile efective de tratament balnear. Doritorii trebuie să prezinte cartea sau buletinul de identitate în orginal şi cuponul de pensie aferent lunii aprilie 2021, precum şi un bilet de trimitere de la medicul de familie. Anul acesta vor fi 17 astfel de serii de bilete, ultima fiind pe 2 decembrie.