A crescut capacitatea de îngrijire a pacienților Covid, la Iași

Pentru că numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în continuă creștere în județul Iași, autoritățile au crescut capacitatea de îngrijire a pacienților Covid.

„În contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19 am mărit capacitatea de îngrijire a pacienților SARS-CoV-2 pozitiv în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Paracheva” din Iași concomitent cu reoperaționalizarea secției exterioare Lețcani, toate acestea începând cu data de 1 februarie 2022. Actul medical reprezentat de asigurarea personalului medical, materialele sanitare și medicamentele este asigurat de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase care se dovedește încă o dată un adevărat stâlp al sistemului medical zonal și național. Îi asigurăm pe pacienții noștri, indiferent dacă sunt îngrijiți în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase de pe str. Octav Botez sau în cadrul secției exterioare Lețcani de toată atenția, grija și empatia corpului medical., a anunțat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

În Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași sunt îngrijiți peste 150 de pacienți Covid-19 pozitivi. Totodată, vor începe internările și la Spitalul Mobil de la Lețcani.

„Dispunem de 35 de locuri libere destinate îngrijirii pacienților COVID-19, iar în cazul secției exterioare Lețcani am operaționalizat 10 locuri pentru formele medii și 6 locuri în cadrul Terapiei Intensive. Primul pacient de Terapie Intensivă a fost deja admis, urmând ca în cursul zilei de astăzi, în funcție de triajul pacienților, să realizăm și primele internări ale pacienților cu forme medii”, a adăugat Florin Roșu.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!