A amenințat că se aruncă de pe un bloc cu 10 etaje

160585713_477230756973864_5133590690319266907_n

Momente de panica aseara in Iasi. Un barbat de 35 de ani a amenintat ca se arunca de pe un bloc cu 10 etaje. Timp de o ora si jumatate, autoritatile au negociat cu acesta si au intins salteaua pneumatica, pentru a preintampina orice gest necugetat.

Apelul la numărul unic de urgenta 112 a fost dat aseara in jurul orei 18, cand un barbat s-a urcat pe acoperisul unui bloc de pe strada Salciilor cu gandul de a-si pune capat zilelor.Mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi au plecat la locul indicat de apelant.

Georgica Onofreiasa – purtator de cuvant ISU Iasi

”Echipajele ISU au desfasurat perna pneumatica, au ridicat pachetul de scari  ale autospecialei si au facilitat intrarea echipajelor de politie prin deblocarea unei usi.”

Barbatul s-a blocat pe acoperis, iar echipele de salvare au reusit dupa  mai bine de o ora sa convinga persoana să coboare la nivelul solului. Acesta a utilizat calea de acces interioara a constructiei. A refuzat evaluarea medicala oferita de echipajul de prim ajutor SMURD si a fost preluat de un echipaj al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Anca Vijiac-purtator de cuvant IPJ Iasi

”Polițiștii au contactat un negociator al Serviciului pentru Actiuni Speciale Iași care a venit de indata la fata locului. Dupa putin timp, acesta a reusit sa convinga barbatul sa coboare in siguranta de pe acoperis. Verificarile continua pentru stabilirea intregii situatii de fapt.”

Barbatul a fost transportat ulterior la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iasi.