93% dintre elevii de clasa a VIII-a au susținut ultima probă a Evaluării Naționale

simulari-evaluare-nationala-si-bacalaureat-2021-ce-se-intampla-cu-examenele-din-localitatile-carantinate

Astăzi s-a desfășurat ultima probă din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a. La nivelul județului Iași s-au înscris nu mai puțin de 6.031 de elevi. Pentru aceștia au fost organizate 173 de centre de examen, dintre care 117 în mediul rural și peste 50 în mediul urban. Totodată, pentru corectarea tezelor, în municipiul Iași vor fi organizate 5 centre de evaluare. Examenul de astăzi s-a desfășurat în conformitate cu normele sanitare în vigoare. 

Elevii de clasa a VIII-a au susținut astăzi proba la matematică, fiind ultimul examen din această sesiune. Inspectorii școlari susțin că și în acest an, Iașul va urca pe podiumul național în urma rezultatelor obținute de elevi, gradul de dificultate fiind unul acceptabil. 

Florentin Ciobotaru – Inspector Școlar General Adjunct: „O probă așteptată cu emoții de toți absolvenții de clasa a VIII-a. O probă în care nu s-a înregistrat absolut nicio problema. Referindu-ne la prezența, apreciem faptul că stăm foarte bine, în sensul în care 93% din numărul celor înscriși s-au prezentat la acest examen”.

La fel ca sesiunea trecută, elevii și profesorii supraveghetori au fost nevoiți să poarte masca de protecție, să se dezinfecteze și să respecte distanța fizică impusă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV-2. 

Florentin Ciobotaru – Inspector Școlar General Adjunct: „O atenție cu totul și cu totul deosebită am acordat o măsurilor impuse de contextul pandemic. Fiecare unitate de învățământ a beneficiat de asistență medicală, de măști, dezinfectanți. Nu a fost nici problema la nivelul județului Iași”.

Rezultatele urmează să fie afișate pe date de 29 iunie, iar elevii care nu sunt multumiți de note pot depune contestație în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie la ambele probe.