91 de copii cu infecții respiratorii acute s-au prezentat in ultimele 2 zile la Spitalul Sf. Maria

Numărul cazurilor de infecții acute respiratorii înregistrează o creștere semnificativă la debutul sezonului rece, fapt constatat deja de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași.

”În Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Maria, o medie de 35 la sută din prezentarile din luna octombrie sunt cu patologie infecțioasă la nivelul aparatului respirator, 10 la sută dintre aceștia necesitând internare. Infecțiile virale predomină în patologia respiratorie a pacienților noștri fiind identificate prin aspectul clinic și investigațiile biologice. Se constată o creștere peste media cunoscută a cazurilor de pneumonii interstițiale și otite acute, adesea complicate, ce impun internare”, a declarat Alina Belu , managerul spitalului.

O evaluare a cazurilor prezentate în UPU în 48 ore a indicat prezentarea a 91 de pacienți cu infecții acute respiratorii. Copilul de vârstă preșcolară și școlarul mic se prezintă cu faringoamigdalită, adenoidită acută și pneumonie interstițiala, otită acută.

Febra și tusea sunt simptome care alarmeaza părinții și fac adesea motivul prezentării .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *