9 amenintari cu bomba intr-o singura zi pe teritoriul Republicii Moldova

aeroport chisinau

Poliția din Moldova investighează o serie de amenințări cu bombă care au vizat Curtea Supremă a țării și aeroportul internațional Chișinău. 9 amenințări cu bombă au vizat și centre comerciale, spitale și unități medicale, au declarat luni autoritățile.

Alte 40 de incidente similare care au provocat perturbări severe pe aeroportul capitalei au avut loc in luna iulie. Pana acum, nu au fost descoperiti explozivi și nimeni nu a fost încă acuzat, deși securitatea aeroportului a fost întărită.

Premierul Natalia Gavriliță a declarat recent pentru Radio Moldova că unele dintre amenințări au fost urmărite la adrese IP din Rusia și Belarus. Gavrilita a remarcat ca adresele ar fi putut fi manipulate si a cerut Moscovei si Minskului sa investigheze.

„Este foarte clar că aceste alerte sunt menite să ne încetinească vigilența, să ne țină ocupați și să ne testeze reacția”, a adăugat ea.

Tensiunea a crescut în Moldova incepand cu luna aprilie după o serie de explozii în Transnistria, o regiune separatistă susținută de ruși, care deține aproximativ 1.500 de soldați ruși. Exploziile au provocat panica fiind tot mai evidenta teama ca Moldova ar putea fi târâtă în războiul Rusiei cu vecinul său, Ucraina.