87 de infectări cu varianta Delta și 3 decese înregistrate în România

covid-19-2

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), România a atins pragul de 87 de de infectări cu tulpina Delta a coronavirusului SARS-CoV2 și 3 decese. 

Din cele 87 de infectări, 49 de cazuri se află în 18 focare, dintre care 13 familiale (22 cazuri) și 5 de colectivitate (27 cazuri), din 7 județe: Argeș (3), Bacău (1), Brașov (1), Dolj (4), Ilfov (3), Iași (1), Teleorman (1) și mun. București (4).

Dintre cazurile din focare, pentru 4 a fost menționat istoricul de călătorie într-o zonă cu transmitere comunitară susținută a variantei Delta (3 în India), respectiv 1 în Finlanda. 31 de cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menționată. Alte 5 cazuri care nu sunt aflate în focare au istoric de călătorie, din care 2 în Marea Britanie, 1 în Turcia, 1 în Irlanda și 1 este angajatul unei firme de transport internațional.

Decesele înregistrate după infectarea cu varianta Delta au fost înregistrate și confirmate în Bacău (2) și Argeș (1). Potrivit datelor publicate de INSP, a fost înregistrat decesul unei femei în vârstă de 72 de ani, din jud. Argeș, care avea condiții medicale pre-existente și era nevaccinată anti-SARS-CoV-2. De asemenea, a fost confirmat și decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani, din jud. Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, care avea și condiții medicale pre-existente și era nevaccinat anti-SARS-CoV-2 și decesul unui bărbat în vârstă de 35 de ani care avea același istoric și a reprezentat și sursa unui focar familial cu 5 cazuri de COVID-19, din care 4 confirmate cu varianta Delta,

Până la acest moment, în România sunt confirmate 1655 de cazuri de infectare cu varianta Alpha, 11 cazuri de infectare cu tulpina Beta, 23 de cazuri cu varianta Gramma și 87 de cazuri de infectare cu tulpina Delta.