85 pacienti si 15 angajati de la Spitalul de Psihiatrie Grajduri au Covid

Focarul de la Spitalul de Psihiatrie Padureni – Grajduri, se extinde. 100 de persoane au fost depistate cu Covid 19 la nivelul institutiei. Teste au fost efectuate la pacientii internati in pavilioane unde au fost depistati cei pozitivi si la toti angajatii institutiei. Maine vor fi facute teste si pentru ceilalti pacienti internati in unitatea medicala. In total, 400 de pacienti sunt internati in cadrul Spitalului de Psihiatrie Padureni- Grajduri.

Victor Idriceanu, manager Spital de Psihiatrie Padureni-Grajduri

Avem un numar de 85 de pacienti confirmati pozitiv si un numar de 15 angajati confirmati pozitiv. Dinf ericire pentru pacientii nostri, formele sunt usoare si cateva forme medii. Am reusit izolarea pacientilor pozitivi de cei negativi, au fost initiate tratamentele specifice si in momentul actual situatia este sub control.

Deocamdata suntem in discutii, cautam solutii sa vedem daca fereasca Dumnezeu, numarul de cazuri va mai creste, trebuie gasita o alternativa si pentru crearea de spatii hoteliere destinate pacientilor nostri. Deocamdata analizam, vedem, vazand si facand pentru ca altfel nu avem cum pentru ca nu am finalizat ancheta epidemiologica sa avem un T0 sa spunem, in care sa stim exact numarul total.