80% dintre profesorii de la UTI vor vaccin anti Covid

Universitatea-Tehnica-din-Iasi

Profesorii de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi vor sa se vaccineze anti Covid. 80% dintre acestia sunt de acord sa se imunizeze, dupa ce cursurile universitare s-au desfasurat in sistem hibrid. Rectorul politehnicii iesene, Dan Cascaval, spune ca si in semestrul 2, cursurile se vor desfasura in sistem hibrid, de aici si dorinta profesorilor de imunizare.

Dan Cascaval, rector UTI Iasi

La noi la Politehnica, aproape 80% dintre cadrele didactice doresc sa se vaccineze. De altfel, este un procent la care ma asteptam pentru ca noi am desfasurat activitatile didactice in primul semestru, in sistemul hibrid, deci o mare parte dintre acestea au fost on site, in laboratoare si specificul polithenicii de altfel. Si as vrea sa va spun ca fiecare este constient de perioada pe care o traversam.

In continuare in sistemul al doilea, noi desfasuram in acelasi sistem orele, deci in sistemul hibrid, ba mai mult la scoala vor veni mai multi studenti decat in primul semestru pentru ca avem mai multi ani care vin la scoala, atunci colegii nostri, cadrele didactice practic sunt constiente ca doar printr-o imunizare pot sa isi desfasoare activitatea in conditiile optime.