80 cazuri noi de Covid la Iași, doar în focare

9poza-covid-002

Covid-19 este tot mai prezent printre cadrele medicale. La Spitalul Judetean de Urgenta “ Sf. Spiridon” pe  Sectia de gastroenterologie, 7 cadre medicale au fost depistate pozitiv cu noul virus in urma testarilor. Acestea au fost contacti ai unor pacienti pozitivi.  Prin urmare, persoanele infectate au fost izolate la domiciliu iar contactii directi plasati in carantina. Institutul de Psihiatrie Socola Iasi mai are confirmati 11 pacienti in ultimele 24 de ore, iar la Centrul Rezidential pentru Mame si Copii in Dificultate” Fundatia Hecuba” s-au raportat patru beneficiari infectati.

Marius Voicescu – purtator de cuvant DSP Iasi

La Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi, la Sectia de Ingrijiri Paliative 9 cronici au fost confirmati cu COVID-19 inca 3 pacienti. In cazul acestui focar, initial au fost confirmate cu noul coronavirus 11 persoane (3 cadre medicale si 8 pacienti. Tot la Institutul de Psihiatrie Socola la Sectia Phisiatrie Cronici Barnova- au fost confirmate cu noul coronavirus inca 47 de persoane, respectiv 43 de pacienti si 4 cadre medicale.

Mentionam si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “ Sfanta Maria” din Iasi au fost confirmate cu noul coronavirus inca 2 asistente medicale.  Putem vorbi si depsre Centrul Sfantul Nectarie din Iasi unde au fost confirmate cu noul coronavirus inca 4 persoane, 2 salariati si 2 beneficiari.