8 personaje implicate in afacerea fabricii de vise din comuna Miroslava au primit arest la domiciliu

Instanta s-a pronunțat în aceasta seara fata de masura arestarii preventive a membrilor grupării implicațe în derularea afacerii fabricii de vise din comuna Miroslava.

Directorul general, directorul tehnic, managerul de dezvoltare dar și tânărul polițist implicat au primit 30 zile de arest la domiciliu.

În total, pentru 8 persoane se aplica aceasta propunere. Acuzațiile sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni fără a deține autorizație eliberata în condițiile legii cu produse știind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

CEO-ul companiei, Philipp F. a fost plasat în control judiciar pentru 60 zile.

UPDATE:

Decizie surprinzatoare in dosarul „Fabricii de vise” din comuna Miroslava. Instanta a dispus ca 8 persoane retinute initial in dosar sa fie plasate in arest la domiciliu. Printre ei se regasesc directorul general, directorul tehnic, managerul de dezvoltare al fabricii de la Balciu dar și tânărul polițist implicat in procesul de ambalare. Patronul companiei a fost plasat sub control judiciar pentru 60 zile. Aceeasi masura a fost dispusa pentru alte 10 persoane. Instanta a respins arestul preventiv pentru alt lot de retinut in prima faza.

DIICOT mentioneaza ca la finalul anului trecut, mai multe persoane, care ar fi fost angajate sau ar fi controlat două societăţi comerciale, din comuna Miroslava, ar fi constituit un grup infracţional organizat, având ca scop importul, exportul, producerea, fabricarea şi alte operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acestea ar fi produs şi comercializat dispozitive electronice de vapat şi produse de tip „edibles” adică jeleuri, prăjituri, drajeuri cunoscând că au în compoziţie substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, descoperindu-se substantele în cursul investigaţiilor.

Politist B.C.C.O

Chiar daca operatiunea se numeste „Fabrica de Vise” este doar un inceput pentru o fabrica de cosmaruri in viitor. Asa incep adictiile de la o varsta frageda iar mai tarziu pot sa creeze probleme complexe. Aceasta operatiune a vizat contracararea ascunderii unor substante psihoactive care erau destinate exclusiv copiilor, acadele, jeleuri, biscuiti si bomboane, tintind in acest fel un public cat mai fraged care de multe ori nu era constient de ceea ce ingera. Ulterior, investigatia s-a extins si la produsele pentru fumat ce contineau aceste substante psihoactive

Mai multi tineri ar fi ajuns la spital dupa ce ar fi consumat produse care contineau HHC. Substanta este un derivat obtinut in mod sintetic al THC-ului din cannabis care da haluciantii, stari de euforie si provoaca probleme medicale.

Politist B.C.C.O

Substantele psihoactive sunt supuse reglementarii legii 194/2011. Toate aceste substante pentru a desfasura operatiuni cu ele trebuie supuse acestei legi.

Potrivit DIICOT, in afacere ar fi fost investite 5 milioane de euro si peste un milion numai in aparatura de productie. In fabrica din comuna Miroslava au fost descoperite 40 de tone de canepa industriala care urma sa fie prelucrata pentru obtinerea acestor substante psihoactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *