8 persoane din Mogosesti si-au pierdut casa intr-un incendiu

foto_incendiu

Sambata dimineata, in jurul orei 01:00, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Hadâmbu, comuna Mogoșești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Au ars aproximativ 70 metri pătraţi acoperiș, cu învelitoare din tablă pe astereală din lemn, obiecte de mobilier (paturi, șifonier, noptiere, canapele), 300 kg materiale textile, 200 kg material lemnos, actele de identitate ale proprietarilor, actele casei.

S-au degradat pereții pe aproximativ 140 metri pătraţi, 2 generatoare, 1 ladă frigorifică, 1 frigider, 1 televizor, 1 drujbă, diverse scule electrice. Pe timpul intervenției o persoana a suferit un atac de panică. Acesta a fost evaluată de echipajul de prim ajutor la locul intervenţiei, refuzând transportul la spital.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice sau fizice.

Familia Carlig este formata din 8 persoane, 6 copii, cel mai mic in varsta de 9 ani iar cel mai mare de 20 ani dar cu handicap.

Momentan, acestia ar putea locui intr-o anexa grospodereasca dar au nevoie de mobilier, haine si încălțăminte pentru copii, rechizite scolare, alimente.